Sot 18 vite më parë, komandant Bala me ushtarë çliruan disa fshatra të Kosovës Lindore

0
40

Aty e vendosi Flamurin kombëtar Komandant “Bala” mbi bunkerin e forcave serbe, dhe iu drejtua të gjithë ushtarëve vullnetar me disa fjalë emocionuese duke ju uruar suksese për fitoren në këtë betejë dhe duke i falënderuar për ndihmën që e dhanë ushtarët nga Kosova dhe Maqedonia- Ilire.
Komandanti i UÇPMB-së, Bajram Arifi – Bala, e ka kujtuar 21 dhe 22 nëntorin e vitit 2000 dhe triumfin e kësaj ushtrie në Kosovën Lindore.

18 vite më parë, fshati Lluçan i cili ishte përplot me ushtarë dhe polici serbe, UÇPMB-ja kishte arritur që ta rikthen nën kontrollë të plotë.

Aty po atë ditë është vendosur edhe flamuri kombëtar mbi bunkerin e forcave serbe.

Gjithashtu edhe dita e nesërmen kishte vazhduar të jetë e suksesshme për ushtrinë shqiptare pasi kanë arritur ta marrin edhe fshatin Konçul për të vazhduar pastaj me Tërrnocin.

Më poshtë shkrimi i komandant Balës:

Si sot po më rikujtohet data 21/22 nëntor 2000, kur djemtë më të mirë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në parime të Betimit të dhënë për çlirimin e të gjitha tokave të robëruara e që u bashkëngjitën në radhët e UCPMB-së.

Ata djem, e thyen në kurriz kordonin me paramilitarët dhe policë serb në pozicionet e fortifikuara në Lluçan. Këto forca paramilitare të përbëra nga kriminel të cilët ishin impliku në krime në Kroaci, Bosnje dhe Kosovë, u stacionuan te vendi i quajtur “Kodren e Lluqanit” aty afër te shtëpia e Haxhi Limonit.

Ia zënë frymën dhe pragun e derës banorëve shqiptarë të fshatit,por nënat shqiptare si gjithherë, linden djem trima për t`i dalë Zot Atdheut. Për ta mbrojt pragun e shtëpisë nga barbarët e maskrenjt Serb!

Pas marrjes së bunkerëve të fortifikuar serb te kodra afër shtëpisë së Haxhi Limonit, Me 21/11/2000 ishte një gëzim i madh dhe emocionues e i paharrueshëm.

Aty e vendosi Flamurin kombëtar Komandant “Bala” mbi bunkerin e forcave serbe, dhe iu drejtua të gjithë ushtarëve vullnetar me disa fjalë emocionuese duke ju uruar suksese për fitoren në këtë betejë dhe duke i falënderuar për ndihmën që e dhanë ushtarët nga Kosova dhe Maqedonia- Ilire.

Ushtarët nga emocionet dhe ndjenjat e përziera filluan të shtënat me breshëri rafalësh nga te gjitha anet. Po ashtu te nesërmen me 22/11/200 Bajram Arifi Komandant Bala me bashkëluftëtar morën dhe punktin policor ne Koncul. Dhe menjëherë u vendosen forcat tona te Ushtrisë Çlirimtare të UCPMB se në fshatin Llucan dhe ne Koncul. 80/100 e territorit te Kosovës Lindore ishte nen mbikqyrjen e UCPMB se.

Me 23/11.2000 po ashtu dhe Ridvan Qazimi Komandant Lleshi liroi fshatin Terrnoc dhe kishte nen mbikqyrjen e Ushtrisë çlirimtare fshatin Terrnoc.

Por marrëveshjet e nënshkruara na mallkuan me kapitullimin me marrëveshjen e Konqulit ku sot popullate e Luginës gjinden nen çizmen e shkavt.

LAVDI DESHMORVE NDERIME ATDHEUT!!!!