Paraburgim prej një muaj kundër të dyshuarit për krime lufte

0
173

Gjykata Themelore e Prishtinës ka caktuar masën e paraburgimit prej një muaji kundër të pandehurit D.S i dyshuar për krime lufte kundër popullatës civile.

Përmes një komunikate për media Gjykata Themelore ka bërë të ditur se “Të pandehurit D.S i është caktuar masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej 1 (një) muaji dhe atë duke filluar prej dt.05.05.2018 deri me dt.05.06.2018”, përcjell Insajderi.

“Gjykata ka analizuar të gjitha arsyet mbi caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurit D.S, si dhe ka marrë parasysh kushtet e përcaktuara për masat konkrete për ta siguruar praninë e të pandehurit dhe pas analizimit të tyre, ka konstatuar se masa e paraburgimit është masë adekuate dhe e domosdoshme në këtë fazë të procedurës penale, për zhvillimin e pa penguar të procedurës dhe sigurimin e pranisë së të pandehurit në procedurë penale, bazuar në nenet 187 par.1 nënpar1.1 dhe 1.2 të KPRK-së”, thuhet ndër tjera në komunikatë.

Pala ka të drejtë ankese kundër këtij vendimi në Gjykatën e Apelit të Kosovës

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here