Sod Bëhen ​​29 vjet nga greva e minatorëve të Trepçës ata u quan se..

0
60

Para 29 vjetëve minatorët e Trepçës kishin filluar grevën e urisë për të mbrojtur Kosovën nga regjimi i Sllobodan Millosheviqit.

Ishin rreth 1,300 minatorë që kishin hyrë në këtë grevë për të mbrojtur ekzistencën e Kosovës dhe autonominë e saj.

Greva historike e minatorëve të “Trepçës” e vitit 1989 qe shndërruar në rezistencë gjithë popullore demokratike e paqësore kundër presioneve të Serbisë për ta ripushtuar Kosovën.

Me rastin e këtij përvjetori organizohet manifestimin tashmë tradicional “Java e Minatorëve”.

Minatorët sot do t’i vizitojë edhe kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here