Këta VIP jan që dashuria nuk i pyeti se janë mysliman apo katolik

0
125

Derisa në Kosovë ka tolerancë fetare, ekziston një harmoni dhe jetesë shumë e mirëfilltë për të gjitha religjionet,
e shtohet pyetja, pse të ndalohet martesa në mes tyre,

Qytetarët e Kosovës jetojnë pa telashe edhe përkundër dallimeve fetare. Në përjashtim të disa rasteve ku ka patur
incidente, por edhe disa deklarata të pa matura të klerikëve të feve të ndryshme. Edhe më herët shqiptarët janë njohur
si i vetmi komb që është i ndarë në tri fe të mëdha, në atë myslimane, katolike dhe ortodokse, por toleranca ndërmjet
këtyre komuniteteve është shumë e lartë. Ndonëse vite më parë, rastet e martesave kanë qene me të rralla ndërmjet njerëzve
që ju përkasin feve të ndryshme, tashmë kjo pjesë nuk shfaq aspak problem. Kemi shumë nga figurat e njohura që janë kurorëzuar
dhe janë bërë prindër, e që i takojnë besimeve të ndryshme fetare.

Është Nora istrefi e cila i takon besimit mysliman ndërsa Robert Berisha atij katolik,
por të çifti kjo veç se ka shtuar dashurinë më të madhe.

Edhe Getoar Selimi është i fesë myslimane ndërsa Marina Vjollca i takon besimit katolik,
dashuria e tyre mbetet një pasqyrë dhe shembull për shumë çifte.

Gjithashtu Altuna Sejdiu i takon fesë myslimane ndërsa Patris Berisha i fesë katolike
por dashuria e tyre mund të quhet por si një vullkan
.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here