Bëhen 21 vjet nga rënia e Zahirit, Edmondit dhe Hakifit ata than pak para Vdekjes se …

0
230

Sot bëhen 21 vjet nga rënia e luftëtarëve të radhëve të para të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Zahir Pajaziti, Edmond Hoxha dhe Hakif Zejnullahu.

Për të nderuar jetën dhe vlerat e tre dëshmorëve të lirisë do të bëhen homazhe pranë varreve dhe shtatorëve të tyre.

Në Podujevë mbahet ceremonia e zbulimit të shtatoreve të dëshmorëve Edmond Hoxha, Hakif Zejnullahu, Zahir Pajaziti dhe Ilir Konushevci.

Po ashtu në Bibliotekën Kombëtare “Pjetër Bogdani”, mbahet akademi përkujtimore.

Dëshmorët Zahir Pajaziti, Hakif Zejnullahu dhe Edmond Hoxha, kanë rënë heroikisht më 31 janar të vitit 1997 në Pestovë të Vushtrrisë, në një pritë të organizuar nga policia dhe njësitë tjera të armikut serb.

Edmond HoxhaHakif ZejnullahuZahir Pajaziti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here