Cilat gjuhë programore ti mësoni për vitin 2018

0
683

Që si kompani të jesh në top listën e kompanive me mundësi të shumtë duhet të perzgjedhni kanditat dhe gjuhen programore që pershtatet tregut dhe kërkohet me se shumti. Ju që nuk keni kompani por dëshironi të mësoni një gjuhë programore qoft si fillestar apo të shtoni një gjuhë në listën e dituris suaj, duhet të mendoni mirë se cilës gjuhë të i jepeni perparsi.

Duke pasur parasysh që ekzistojnë me shumë se 600 gjuhë të ndryshme programore, që të zgjedhni cilën të mësoni se pari apo të mësoni për të dominuar në treg është diçka e rëndësishme.

Për të ju ndihmuar ja ku e keni listën e gjuhëve me të kërkuar të këtij viti. Në këtë list do ti pershfshijme 10 gjuhë me të mirë për ti mësuar bazuar në tregun dhe kerkushmerin e këtyre gjuhëve.

  1. Switf

Kjo gjuhë programore perdoret kryesisht për të programuar në IOS apo Mac OS aplikacione, dhe esht enjera prej gjuhëve me potencial me të lart për të ndryshuar të ardhmen. Aplikacionet native kanë treguar performance me të lart se sa aplikacionet nga kros platformat hybride. Dhe SipritKid ka treguar se është perfekt për programimin e lojrave 2D.

  1. Ruby

Perdoret për shumë platforma e mundësi të ndryshme, një gjuhë programore e bazuar në orientimin e objekteve dhe krijuar në vitin 1993 nga Yukihiro Matz Matsumoto, është 5 here me e kërkuar se sa paython, dhe një nga gjuhëve me se shpejti në rritje e të gjitha kohrave. Në fakt Ruby është aq e thjesht të perdoret me të cilën mund të krijoni një aplikacion brenda 10 minutave. Groupon, Airbnb, pxlr, dhe bloomberg janë disa nga shumë aplikacioneve që janë ndërtuar në ruby.

  1. PHP

Është e përdorur shumë fal wordpress, 80% të top 10 milion e webfaqeve në bote janë ndërtuar në PHP në disa mënyra, duke perfshir Facebook dhe wikipedia. PHP nuk ka rregulla të qarta se si të ndërtoni një aplikacion apo shtesa të ndryshme, dhe jep fleksibilitet në zgjidhjen e proglemeve. Është e përdorur shumë gjere në kapacitete për freelancer, dhe ndërtimin e sistemeve të menagjimit të të dhënave.

  1. C++

Është krijuar në vitin 1983 si alternative e gjuhës programore C, dhe menjëherë është rritur në popullaritet. Edhe atë për arsye të qart dhe të mirë. Perparsit e tij dhe mundësit për të përdorur klasa (class) në programim bëjnë atë një gjuhë me fleksibile dhe me mundësi të përdorimit në orientimin e programimit në objekte. Kjo gjuhë programore ka qëndruar e fort sepse është një mjet që mund të perdoret në shumë sfera të tregut duke perfshir në financa, banka, lojra, telekomunikacion, elektronik, dhe shumë të tjera, disa nga produktet e krijuara në këtë gjuhë janë: shumica e produkteve të Adobes dhe shumë webfaqe nga amazon.

  1. C

E krijuar në vitin 1972 për të mundësuar programimin në sistemin operative UNIX, ende tregohet e qendrysheme në treg. Është një nder gjuhëve me të përhapura në bote për produkte me specifike. Dhe Për shkak që është gjuhë që shkruan dhe komunikon direkt me pjesën hardwerike të kompjuterit ndryshe e njohur edhe si “machine level programin language”, duke përdorur këtë gjuhë mund të dihet shumë leht se si të programohen pjesët hardwerike të kompjuterit.

Kompanitë si Drobox, ebay, spotify, janë të programuara kryesisht në C, gjithashtu komplet sistemi operative Linux OS është e shkruar në gjuhen programore C.

  1. Javascript

Tregohet që është një nder gjuhet me të përdorura nga ndërtuesit e aplikacioneve duke perfshir me tepër se 62.5%, duke marr për baze hulumtimin nga Stack overflow. Që tregoj se mbi 64.000 ndertues në 173 shtete të ndryshme përdorin këtë gjuhë. Ju lejon të ndërtoni webfaqe interaktive dhe është me të vërtet një mjet esencial për të ndërtuar webfaqe.

  1. Java

Java është një nder gjuhet me praktike për të mësuar Për shkak që është ndërtuar për të tejkaluar kompleksitetin e gjuhës programore C++. Famshmeria nuk mund të fshihet sepse shumica e kompanive me të mëdha fortune 500 shfrytezojne Java për ndërtimin e aplikacioneve të tyre në backend. Për shkak të perdorshmeris se lart, thjeshtesis në një menyre apo tjetrën dhe performances se saj të lart, kjo gjuhë programore rekomandohet të mësohet.

  1. C# (C sharp)

C# është dizajnuar dhe ndërtuar për të programuar në platformat e microsoftit, është një gjuhë programore që perdoret në shumë sfera dhe platforma të ndryshme. Punon për aplikacione të mundësuar nga .net frameworks. Kështu që nëse weindows dhe të tjerë janë caku i juaj për të programuar atëherë kjo është gjuha e juaj për të mësuar. Por jo vetëm kaq C# perdoret edhe për gjerat si kros platform apps dhe web aplikacione Për shkak që është një gjuhë e përdorshme në shumë sfera të programimit.

  1. Objective C

Është një gjuhë programore e ndërtuar posaçërisht për të anashkaluar gjuhen programore C. Është përdorur kryesisht për të programuar aplikacione për IOS dhe OS X para se të krijohet Swift, edhe pse Swift ka marr shumë famë kohet e fundit për të programuar aplikacione për Apple produkte ojective C mund të perdoret për shumë me shumë gjerash në menyre që të anashkalohen gjuhet programore si C++ apo C për të programuar në sferat të këtyre gjuhëve. Keshtu që rekomandohet të mësohet ende Për shkak potencialite të saj të madhe.

  1. Rust

Dhe e fundit për këtë list, e cila është një gjuhë që zuri vendin e pare në 2016 që ndërtuesit e dojne me se shumti, Rust ka marr popullaritet në stack overflow duke marr me tepër se 79.1% në listën e gjuhëve me të dashur tek ndërtuesit. Rust është gjuhë e re në treg por Për shkak që përmbahet si gjuhë e ulet e programimit duke shkuar në një shkall me C++ dhe C dhe duke përdorur një alkoritem për menagjim të resurseve të krjuar posaçërisht për performance, kjo gjuhë mund të përdorur për të shpejtuar menagjimin e resurseve në menyre shumë të të fuqishme, me të shpejt dhe me një eleganc të bukur gjatë programimit dhe ekzekutimit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here