Cilët lloje të njerëzve tradhëtojnë më shumë

0
358

Kënga e famshme “Jimmy Soul song” thotë “Nëse dëshiron te jetosh një jete te lumtur kurrë mos e marto një femër te bukur” (“If You Want to Be Happy for the Rest of Your Life never make a pretty woman your wife”). Ne një studim te fundit del se kjo mund te jetë goxha afër vërtetës, pavarësisht gjinisë mashkull apo femër atraktiviteti apo bukuria luan një fol ne aspektin e tradheties. Por studimi tregon edhe gjera te tjera qe mund te jene te rëndësishme pse te mos merrni një “10-she” si grua apo burrë për vete, por te konsideroni femra me pak atraktive gjete kërkimit te një partneri për jetën.

Ne një bashkësi prej 4 studimeve, te Harvardit, Christine Ma-Kellams dhe grupet tjera bashkëpunuese, kanë bere një kërkim dhe shndërruar atë ne studime te mëtutjeshme se sa mund te ndikoje atraktiviteti i një individi për te mos tradhtuar apo qe një lidhje te qëndrojë me gjatë.

Arsyeja është e thjesht njerëzit e bukur nuk duken të bukur vetëm nga ju por edhe nga gjithë të tjerët.

Arsyeja është e thjesht njerëzit e bukur nuk duken të bukur vetëm nga ju por edhe nga gjithë të tjerët. Të qëndrosh me një partner të bukur në krahët tuaja është sikur të tregosh një ëmbëlsirë qenit tuaj, thuajse në asnjë qastë nuk do të refuzoje atë ëmbëlsirë.

Sipas raportit të studimit nga Christine Ma-Kellams njerëzit me të bukur janë shpesh një target për beqaret dhe atyre që kërkojnë dashnorë.

Ka edhe arsye tjera perse njerëzit me atraktive mund të jene përzgjedhje jo e duhur për martës, përveç efektit të tyre tërheqës për kërkuesit potencial të një partneri. Për shkak që njerëzit me atraktive konsiderohen me shumë atribute me të mira, dhe iu ofrojmë shumë gjera ndryshe nga njerëzit të tjerë, ata mund të mendojnë që çdo njeri duhet të ju ofrojë këto mundësi dhe konsiderojnë veten me të vlefshëm se sa të tjerët, duke marr parasysh këtë prej momentit që konsideromi më me vlerë humbet Për shkak të martesës ata mund të mendojnë që nuk iu jepet respekti që meritojnë dhe si pasoje konsiderojnë të tradhtojnë që të marrin ndjenjën e njëjtë që kishin para martesës atë të vlerës me të lart. Kjo do të thotë që mendjemadhësia është më e lart apo mund të jetë si pasoje e atraktivitetit.

Duke konsideruar këtë efekt psikologjik mental njerëzit atraktive mund të konsiderojnë që Për shkak të respektit që marrin nga të tjerët kanë të drejt të tradhtojnë sepse është privilegj i tyre si njerëz me të ngritur në shoqëri.

…posaçërisht të meshkujt që kishin qëndruar atraktive gjatë martesës kishin ndarje me të shumtë…

Kjo nuk është e tera studimi ka marr për baze edhe gjatësinë e martesës duke konsideruar se sa atraktive kanë qen bashkëshortët në kohen e ndarjes dhe arsyeja e ndarjes. Ishte e pritur që posaçërisht të meshkujt që kishin qëndruar atraktive gjatë martesës kishin ndarje me të shumtë por edhe kishin tradhtuar më tepër.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here