A mund te jet Elon musk krijuesi i bitcoin?

0
507

Bitcoin eshte nje kripto monedhë qe kohet e fundit eshte duke shperthyer nga vlera ne fillim te vitit 2017 1 bitkoin kishte vleren $1000.00 ndersa tani ne fund te vitit ka arritur thuajse ne $20.000.00. Edhe pse mund te ekzistoje renje sikur kjo e fundit ku kishte ramje prej 27% qe per investitor eshte hap i madh mbrapa. Perseri besimi se do te shkojne ne vleren e tij te lart, por edhe ta kaloje $20.000.00 per kete arsye te blesh bitcoin tani per tani edhe pse nga renja prej 27% nuk eshte e mundur. Problemi i vetem eshte se ne nuk e dim se kush eshte krijuesi.

Misteri i krijuesit te bitcoin fshihet mbrapa nje emri i cili eshte Satoshi Nakamoto publikuar ne nje gazet online, me titullin, “Bitcoin nje peer-to-peer sistem elektrik per pagesa”. e treguar ne baze te nje list e-mailash, shprejguar se si mendohet te punoje ky sistem.

Bitcoin ne realitet eshte vetem shifra te enkrypuara qe levizin neper rrjet

 

Edhe pse gjithcka rreth bitcoin ishte e qart edhe dihej se si te mund te perdoret. Nuk ishte e qart se kush ne realitet ishte Satoshi Nakamoto pasi qe i gjith komunikimi i tij ishte permes emailit. Ne profilin e tij ai thoshte qe eshte nje Burr nga Japonia i lindur ne vitin 1975. Por gjuha e tij perfecte ne Anglisht bente qe njerzit te dyshojne.

Nje person Vije nje pyetje qe mund te jet krijuesi i vertet i Bitcoin. Ne disa intervisa dhe publikime qe jane bere se fundi mendohet qe krijuesi i Bitcoin mund te jet Elon Musk nje enterprunour nga SHBA i cili eshte i njohur per ndryshime te medhaja ne industri ne shum fusha por te cilet e kan nje gje te perbashket, Teknologjinë.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here