Si te instalojme nje antivirus pa pages

0
1052

Ne kete artikull duke perfshir edhe videon e bashkangjitur do tju tregojm se si te instalojme nje antivirus pa pages, I cili ju ndihmon te mbani kompjuterin e juaj pa viruse te demshme.

Antiviruset qe kerkojne licensa per regjistrim jane zakonisht te shtrejt per nje kompjuter te zakonshem shtepiak, keshtu qe kemi mundesin qe te instalojme nje antivirus me fuqi te ngjashme por ate pa pages.

Ne kete artikull se bashku me neve mund te instaloni Avast free antivirus, I cili eshte pa pages per vesionin free. Arsyeja pse kemi zgjedhur te presantojme Avast eshte se pas nje kerkimi kemi gjetur se eshte me I pershtatshmi per kompjuteret tone shtepiak ne viset tona dhe kushtet te jeteses.

Shkoni te faqja Avast dhe shkarkoni antivirusin nga ketu shtypni buttonin per te shkarkuar kete aplikacion.

Pasi te eshte shkarkuar aplikacioni

Ne dritaren qe japet, e cila quhet setup per te instaluar kete aplikacion, mund te vazhdojme shum thjesht, duke shtypur regular installation, kjo do te thot se ne deshirojme te instalojme kete antivirus apo aplikacion ne manure te rregullt pa ndodnje kerkes shtes apo ndonje lokacion tjeter. Natyprisht duke shtypur ne Custom installation mund te shikojme detajet e aplikacionet dhe te perzgjedhim se ku dhe sit e instalojme kete aplikacion. Aty per veq tjerash mund te kerkojme lokacionin se ku deshirojme te instalojme kete program, cfar te dhena dhe mundesi te instalojme e keshtu me rradh.

Ne hapin e ardhshem nese keni perzgjedhur regular instalation, mund te shtypni continue per te pranuar licensen apo kontraten e cila shpjegon kushtet e perdorimit dhe mundesit qe ju jipen me kete aplikacion.

Por mund te zgjedhni edhe custom instalation, per te perzgjedhur lokacionin dhe te dhenat qe instalohen, por nese nuk keni njohuri se cfar jeni duke instaluar. Vetem vazhdoni duke shtypur continue.

Pastaj prisni qe aplikacioni te instalohet.

Pastaj shtypim done, Per te perfunduar. Ne hapin e ardhshem shohim se po skanon kompjuterin per ndonje infeksion te mundshem.

Ne perdorimin e avasit mund te zgjedhim help, per ndonje mundesi ndihme te aplikacionit per antivirus Avast.

Sektori status tregon statusin momentan te kompjuterit te juaj, ku keni mundesi te shikoni dhe monitoroni, statusin apo gjendjen e kompjuterit te juaj, te skanoni kompjuterin, te vendosni skanime automatike tjera, dhe informacione rreth cfar deshirojne te targetojne hakerat, kur tentojne te hakojne kompjuterin e juaj.

Ne sektorin Scan, mund te startoni skanimin e kompjuterit ne menyre manuale, apo edhe sektor te caktuar te kompjuterit nese deshironi vetem disa sektor te caktuar te skanoni.

Sektori „My devices“ eshte sektori i ardheshem qe do ta shpjegojme. Aty munde te shtoni apisje te tjerat te cilet menagjohen prej ketij aplikacioni per antivirus.

Dhe sektori I fundit per kete artikull eshte sektori, statistikave. Ne te cilen mund te shikoni statistika te ndryshme rreth skanimit, te kompjuterit kur jane bere dhe cfar resultate kishte skanimi gjat skanimeve te kaluara duke shfrytezuar aplikacionin per antivirus Avast.

Ne fund mund te shikoni videon e cila shpjegon, kete artikull edhe nje here duke ndjekur Kushtrimin, ne video.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here