BIOGRAFIA E RAPSODIT – HASHIM SHALA

2
438

MesazhTitulli: Re: Biografite e Rapsodeve tone !! Mon Feb 02, 2009 1:16 pm

HASHIM SHALA

Hashim Shala u lind me 15.02.1936 në Verbofc të Drenicës nga një familje bujare me traditë kombëtare.Qysh si femijë, e pastaj në rini e më vonë në moshen e pjekurise i fjeti në zemër të kënduarit e melodise popullore në solo si dhe së bashku me vëllezerit e tij: Mustafën, Hysenin dhe Habibin.

Kjo dashuri ndakj këngës, jo vetem se u zgjerua, kështu ky këngetar tani filloj të këndoj edhe me mikun e ti Tahir Drenicen. Kënga dhe koloriti i zërit të tyre hyri ne çdo vatër, madje dhe te paharrueshme. Ky gjatë periudhes shumë vjeçare të shoqërimit te tij me kangen, duke marre pjese në shumë manifestime e festivale të vendit dhe jashtë, u kurorzua me mirënjohje e shpërblime të niveleve më te larta, si ajo në Minhen të Gjermanisë, Danimarkë, Bruksel, në New York e Çikago të Amerikës.

Deri më tani komponoj 169 këngë, nxorri 60 albume muzikore si dhe botoi 3 blej. Ky është bleni i katërt me radhë. Edhe këto këngë që i keni në dorë janë të inçizuara në pllaka të gramafonit , në audiokaseta dhe videokaseta.

Jeton dhe misionin e vet të këngetarit e zhvillon në Prishtinë.

2 COMMENTS

 1. I have checked your website and i have found some duplicate
  content, that’s why you don’t rank high in google’s search results, but there is a tool
  that can help you to create 100% unique content, search
  for; boorfe’s tips unlimited content

 2. I have checked your page and i’ve found some duplicate content, that’s why you don’t rank high
  in google’s search results, but there is a tool that can help you
  to create 100% unique content, search for; boorfe’s tips
  unlimited content

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here